Cka duhet te kemi parasysh kur vendosim te studiojme ne SHBA


  • Anonim

Cka duhet te kemi parasysh kur vendosim te studjojme ne shtetet e bashkuara Marrja e vendimit per te studiuar ne kolegjet dhe universitetet e USA eshte shume e rendsishme dhe interesante ne te njejten kohe. Duke marre parasysh se nje vend si Amerika dhe mikepritja e saj ndaj studentave internacional eshte shume e rendsishme per ta, jeta studentore ne nje nga shtetet e Amerikes eshte shume e ngjeshur dhe dinamike. Gjerat kryesore qe duhet ti kemi parasysh para se te vendosemi per studime ne USA eshte se do te kemi te bejme me nje kulture krejt ndryshe dhe te re nga ajo qe jemi mesuar te jetojme, ku duhet gjithmone na duhet te mundohemi te krijojme nje ure me mundesi te shkembimeve kulturore ne mes te rrethit se ku veprojme dhe studjojme.

Njera nder gjerat me interesante eshte poashtu nderlidhja me njerezit e tjere/studentet vendore dhe internacional ne vendin e veprimit/studimit. Gjithmone duhet te kemi parasysh se kemi te bejme me nje ndeshje te kultures te personaliteteve te ndryshme te cilen nuk e kemi hasur ne vendin ku kemi jetuar me pare.

Cfare e ben jeten ne USA te larmishme eshte jeta studentore e cila eshte shume e rendsishme si per popullin Amerikan ashtu edhe per popujt qe marrin pjese per zhvillim profesional. studentet do te perjetonin mundsi te ndryshme duke filluar nga pikat e permendura me larte e deri tek mundsia e zhvillimit te tyre permes nje sistemi edukativ krejt ndryshe nga ai qe kane pasur me pare. shume gjera qe duhet ti kemi parasysh para se te vendosim ti vazhdojme studimet ne USA jane sistemi ndryshe i vlersimit, marrja pjese ne aktivitete te shumta sociale, dhe hapsira personale e jetes se perditshme.