- Universitetet dhe Kolegjet që ofrojnë programe të caktuara studimi
- Fushën e studimit që i përshtatet personalitetit dhe sjelljeve të tyre
- Informacione për bursa dhe këshilla se si të aplikojnë per bursa
- Përshkrim i profesioneve me video dhe artikuj
- Informata rreth nivelit te edukimit që nevojitet për atë profesion, mjedisit të punës dhe parashkimet për numrin e të punësuareve në të ardhmen në atë sektor.
Qendra Amerikane e Këshillimit (QAK) është një Qendër zyrtare e EdukimiSHBA (EducationUSA), e sponsorizuar nga Departamenti i Shteteve te Bashkuara përmes Ambasadës Amerikane në Kosovë dhe Shkollës Amerikane të Kosovës (American Schoolof Kosova).
EdukimiSHBA (EducationUSA) është një rrjet i këshilltareve profesional botëror, të cilët shërbejnë si burim primar i informatave dhe udhërrëfyes në mundësi më të larta edukative në SH.B.A për student internacional.
- Këshilla për profesione, artikuj motivues
- Kuize për orientimin në karrierë

Disa fjalë rreth projektit
Orientim në Karrierë


Qëllimi i projektit është që të ndihojë studentet që të gjejnë se cila është fusha e studimit më e përshtatshme për ta bazuar në personalitetin dhe sjelljet e tyre dhe pastaj të kuptojnë se cilat institucione pranojnë studentë në atë program studimi. Përmes përshkrimit të profesioneve dhe informatave per bursa synohet që të jepet informacion rreth profesioneve dhe mundësisve të studimit jashtë vendit.

10 Universitetet & Kolegjet më të mira në Kosovë


# Emri Rankimi
1 Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina" 2428
2 Kolegji AAB 5271
3 Kolegji UBT 9011
4 SHLP QEAP Heimerer 12164
5 Kolegji Universum 12175
6 Universiteti i Prizrenit "Ukshin Hoti" 13189
7 Universiteti i Mitrovicës "Isa Boletini" 15488
8 Kolegji FAMA 16767
9 Kolegji Iliria 17619
10 Universiteti i Pejës "Haxhi Zeka" 17873
Këshilla


Studimet ne USA

Nje keshille tjeter per ata qe vendosin te vazhdojne studimet ne SHBA dhe te kalojne nje pjese te rendsishme te jetes se tyre eshte edhe saktesia qe ata i kushtojne nje vemendje te rendsishme gjate rutines se tyre ditore. Per shoqerine Amerikane koha eshte shume e vlefshme.

Cka duhet te kemi parasysh kur vendosim te studiojme ne SHBA

Njera nder gjerat me interesante eshte poashtu nderlidhja me njerezit e tjere/studentet vendore dhe internacional ne vendin e veprimit/studimit. Gjithmone duhet te kemi parasysh se kemi te bejme me nje ndeshje te kultures te personaliteteve te ndryshme te cilen nuk e kemi hasur ne vendin ku kemi jetuar me pare.

ProfesionetKëshillues në Karrierë